Пиърс Морган напуска работа след коментари за Меган Маркъл

      Публикувано на Wednesday, 10 March , 2021      1073 Прегледа     
Пиърс Морган напуска работа след коментари за Меган Маркъл

  • Свят

Водещият на сутрешното предаване „Добро утро, Британия!“ по телевизионния канал Ай Ти Ви Пиърс Морган напусна след скандал по повод на неговите коментари за Меган Маркъл след интервюто с Опра Уинфри.
Ръководството на Ай Ти Ви съобщи за решението след като медийният регулатор „Офком“ започна да разследва коментарите му след получени 41 000 оплаквания от граждани.

В декларация на медията се казва, че след дискусия с Морган той е решил, че е време да напусне, телевизията е приела решението и няма какво повече да добави.

В понеделник Морган заяви, че не вярва на нито една дума на херцогинята на Съсекс за нейното психическо състояние.

Морган реши да напусне след пореден сблъсък в ефир във вторник, този път с метеоролога на Ай Ти Ви Алекс Бересфорд, който критикува колегата си в непрестанни опити да очерня Меган.

Изпълнителният директор на Ай Ти Ви Каролин Маккол между другото каза, че напълно вярва на казаното от Меган.

Благотворителната организация Mind, която е партньор на телевизията в кампанията за предавания за психични заболявания, също остро критикува Морган.

Пиърс Морган е голямо име в журналистиката на Острова, макар и спорна фигура с някои крайни възгледи. Напускането му бе прието с облекчение от някои и със съчувствие от други.


Етикети:
Категория Свят | 2021/03/10 последна редакция в 8:39 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1074 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки