Писател открил дома на Джеймс Бонд в Лондон

      Публикувано на Saturday, 18 July , 2020      1169 Прегледа     
Писател открил дома на Джеймс Бонд в Лондон

  • Лондон

Британският автор Уилям Бойд твърди, че е открил дома, в който е живял Джеймс Бонд в Лондон, предаде Франс прес.
Информацията за това къде е живял Бонд така и не беше разкрита от автора на романите за агент 007 Иън Флеминг.

През 50-те и 60-те години на миналия век Флеминг пише общо 14 книги за Джеймс Бонд, но в тях по никакъв повод не разкрива точното място, където живее агентът, а само бегло споменава за неговото местопребиваване в лондонския квартал Челси, цитира БТА.

Британският автор, след като прочел под лупа цялото творчество на Флеминг обяви точния адрес: Нейно Величество – “Уелингтън скуеър” номер 25.

“Тук се е намирал апартаментът на Джеймс Бонд“, твърди Бойд. Разбира се, агент 007 е измислен образ, но апартаментът му, от който Флеминг се е вдъхновил, е реален и съществува на посочения от мен адрес, добави той.

Най-съществени следи Бойд открил в романа “Муунрейкър” – 1955, където се казва, че Бонд живеел в уютен апартамент с изглед към площад, осеян с дървета и в близост до “Кингс роуд”, известна улица в квартала Челси.

Малко след това Бойд се позовал на описанието в романа “Тъндърбол” – 1961, в което се казва, че апартаментът на Бонд не бил далеч от Хайд парк, това отново скъсявало периметъра около “Уелингтън скуеър”.

За да се намери точният номер, Бойд се фокусирал върху личния живот на Флеминг и най-вече върху периода му като журналист в “Сънди таймс”.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/07/18 последна редакция в 3:30 PM
Източник : Монитор | Снимка : Google
1170 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки