Плажът до “сарая” на Доган посрещна гости без ограда

      Публикувано на Sunday, 16 August , 2020      1024 Прегледа     
Плажът до “сарая” на Доган посрещна гости без ограда

  • България

Плажът до имота, обитаван от Ахмед Доган в парк “Росенец” този път посрещна десетимата участници в т.нар. „Доган сарай бийч фестивал“ без ограда.
Протестиращи пражуващи се събраха днес преди обед на ивицата, която все още по документи няма статут на такава.

Именно премахване на метално ограждение край плажа, на което има надпис „строителен обект“, бе едно от исканията на организаторите на проявата.

„Доган бълха го ухапала с тази ограда. Това са малки. но много важни стъпки в правилната посока, посока на законността. Най-вече гражданското общество да повярва в собствените си сили, че ние можем нещо, което е законно  и е в нашите е правомощия ние трябва да го искаме и да го отстояваме от институциите“, каза организаторът на “фестивала” Асен Бонджев пред бТВ.

Хората са се разходили свободно и по кея към имота. Бяха подготвили и “изненада” – сложиха на самия кей пиратско знаме с ликовете на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, чиито оставки протести в София искат вече 38 дни.

Преди дни проверка, разпоредена от Върховната административна прокуратура установи, че въпросният кей няма строителни документи. Защо отговорните институции са стигнали до подобен извод едва сега – така и не е ясно.

 Категория България | 2020/08/16 последна редакция в 12:28 PM
Източник : | Снимка :
1025 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки