Начало България Пловдивчани на протест в подкрепа на доктора, застрелял мъж в дома си

Пловдивчани на протест в подкрепа на доктора, застрелял мъж в дома си

Категория България | 2018/03/05 at 12:40 PM | 24
Коментари ->> Добави Коментар

За втори пореден ден жители на град Пловдив протестират в защита на д-р Иван Димитров, задържан по обвинение в умишлено убийство на мъж, нахлул в дома му, съобщи БНР.

Според демонстрантите д-р Димитров е застрелял нахлулия в дома му рецидивист при самоотбрана и в защита на съпругата и двете си деца. Това е основното твърдение сред протестиращите.“Самият факт, че Георги Джевизов, станал известен още като Жоро Плъха има девет присъди и смелостта да продължава да краде, показва, че нещо в българската правораздавателна система не е в ред”, заяви д-р Румен Дачев пред БНР.

По думите на д-р Дачев, трябва да се променят законите, за да няма две тълкувания на едно и също нещо.

Щом някой е влязъл в твоята къща с нож през нощта – няма за него човешки права, заяви той.

Дачев добави, че протестиращите ще искат от прокуратурата да прецизира обвинението срещу д-р Иван Димитров и то да не бъде за умишлено убийство.

Гражданите започнаха и подписка с искания да се направят законодателни промени за подобни случаи.

По-рано през деня пред БНТ депутатът от “Обединени патриоти” Александър Сиди заяви: “За пореден път в държавата се случва някой да извърши престъпление, да си излежи присъдата, но законът да не е успял да го превъзпита”.

Сиди уточни, че задържането на д-р Димитров е неправилно, защото по никакъв начин не може да се укрие и да извърши повторно престъпление, тъй като се чувства невинен.

Михаил Екимджиев, адвокат и специалист по човешко право, подкрепи думите на депутата и заяви, че задържането му под стража е рамките на 72 часа е чисто формално. Адвокат Екимджиев подкрепя искането да бъде разширена възможността за неизбежна самоотбрана.

Етикети: # #
Категория България | 2018/03/05 at 12:40 PM
25 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама