По какво се различават симптомите на британския вариант на COVID-19 от оригиналния щам

      Публикувано на Saturday, 30 January , 2021      839 Прегледа     
По какво се различават симптомите на британския вариант на COVID-19 от оригиналния щам

  • Здраве

Новият британски вариант на COVID-19, който вече се разпространи в много страни по света, произвежда симптоми, които са малко по-различни от оригиналния вариант.

Британската служба за национална статистика (ONS) публикува данни, в които са изброени симптомите, от които страдат пациентите от новия вариант.
Пациентите посочват, че имат болки в мускулите, болки в гърлото и умора. Малко от пациентите обаче съобщават за висока температура.

Сравнението на симптомите на пациентите с британски вариант с тези на оригиналния щам показва ясна разлика. Най-често срещаните симптоми при стария вариант бяха упоритата кашлица, загубата на вкус и обоняние и висока температура.

„Хората с положителни тестове, съвместими с новия вариант от Великобритания, по-често съобщават за всякакви симптоми, в т.ч. и класически симптоми, но по-рядко съобщават за загуба на вкус и обоняние“, заявява Службата за национална статистика.

По отношение на стомашно-чревните симптоми обаче, проучването показа, че изглежда няма разлика между тези, които са се заразили с оригиналния вирус и новия вариант от Великобритания.

Най-забележимата промяна в симптомите е при високата температура – този симптом се среща много по-често при оригиналния вариант на COVID-19, отколкото при новия щам.

Появата на британския вариант на COVID -19 се разглежда като причина за увеличаването на случаите, както и на хоспитализациите във Великобритания от декември 2020 г. Това бе и причината британският премиер Борис Джонсън да затегне мерките на острова.

Смята се, че по-новият щам, открит за първи път в Кент, Англия, през септември, е до 70 процента по-заразен от другите форми на вируса.

Световната здравна организация вече потвърди, че вариантът от Великобритания е намерен в около 60 страни и вече и в България.


Етикети:
Категория Здраве, Лондон | 2021/01/30 последна редакция в 10:00 AM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
840 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки