Подайте навреме своя Тax Return в Англия

      Публикувано на Sunday, 23 December , 2018      2915 Прегледа     
Подайте навреме своя Тax Return в Англия

  • BG Лондон

Струмен Паунов

07786 967299 
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

На 6 април всяка година Данъчната служба на Великобритания(HMRC) изпраща писмо ”Self Assessment Notice to complete a tax return”, в което ни информира, че е време да изготвим своята Годишна данъчна декларация.

Ние получаваме такова писмо понеже по закон всеки е длъжен всяка година да подаде своята данъчна декларация, заедно със съответните документи и доказателства за това. Подаването на данъчната декларация трябва да се направи дори и да не дължите такси или вече да сте заплатили таксите си, например като емплойд. Ако не сте сигурен дали трябва да подавате декларация посетете www.gov.uk или позвънете на HMRC Help Line на 03002003300.

За последната година имахме в компанията над 30 случая на Българи в Лондон, които по най-различни причини не са си подали навреме или изобщо Данъчна декларация за съответната година и са получили глоби от £100 до £1600.

Нека да изброя тук основните хипотези за неподаване навреме или неподаване изобщо на Данъчна декларация във Великобритания:

непознаване на законните изисквания във Великобритания всеки данъчно задължен гражданин или работещ на територията на Обединеното кралство да декларира доходите си и да заплати съответните данъци, ако това се налага

нехайство на клиента

сменен/несменен адрес, на които човека живее. Ако не информирате Данъчната служба, че сте си сменил адреса писмата Ви от тях към Вас отиват на последния Ваш адрес, който данъчните власти имат и ако Вие не сте на този адрес или нямате познат да Ви информира или събира писмата може да не разберете, че искат от Вас да подадете Tax return

неполучаване на писмо от Данъчната служба(HMRC), че Ви искат Tax return

нехайство на наетия от клиента за подаване на Годишната декларация счетоводител.

В резултат на горепосочените и/или други обстоятелства при неподаден навреме или изобщо неподаден Tax return във Великобритания получавате автоматична глоба от £100 лири, за което получавате писмо на последния данъчен адрес. В това писмо указват за какво е глобата, приканват да си подадете декларацията и ви дават няколко начина да си заплатите глобата.

За отбелязване е и още един важен момент. Ако подадете данъчната си декларация след срока 31 октомври за всеки ден забава след 1 февруари следващата година за подаване на хартия или след 1 май следващата година ако подавате онлайн ще имате глоба от £10 за всеки ден забава. Ако подадете онлайн до 30 април следващата година няма да имате тази допълнителна глоба.

Нека спомена и за друг факт-ако данъчните имат адреса на човека в България те си изпращат писмото с глобата в България. Нямам информация как и дали данъчните на Великобритания могат и дали си събират глобите в България, но според мен скоро и това ще се случи с подписаните спогодби между двете страни.

На края- за Бога, подавайте и подавайте навреме своя Tax return в Англия.

За въпроси по статията или ако искате да обжалваме глоби за неподаден Tax Return посетете www.alexdevelopment.co.uk ме търсете на 07786 967299 oт 9 до 6 делничен ден.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/12/23 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2916 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки