Подаване на счетоводство и документи за актуално състояние за LTD в Англия

      Публикувано на Saturday, 11 August , 2018      3476 Прегледа     
Подаване на счетоводство и документи за актуално състояние за LTD в Англия

  • BG Лондон

Струмен Паунов
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

Всички Limited Companies (LTD) трябва да подадават документи за счетоводство(Accounts) и документи за актуално състояние(Annual return) на компанията навреме, дори и компанията да няма дейност.

За неподаване или укриване на информация за дейността на компанията директорите или назначените от тях лица носят криминална отговорност или заплаха от дисквалификация да изпълняват такава длъжност. В същото време при неизпълнение на тези изисквания компанията се премахва от регистъра на компаниите в Companies house.

Счетоводство на компанията(Accounts)

Документите за счетоводство на компанията трябва да бъдат предадени в специфично спрямо датата на основаване на компанията време. Първото счетоводство се предава до 21 месец от основаването на компанията. Подаването на счетоводство към Companies house и HMRC става по електронен път, едновременно и към двете организации.

За повече информация посетете www.companieshouse.gov.uk/accounts 

Актуално състояние(Annual returns)

Подаденото актуално състояние на компанията е моментна снимка на основната информация за компанията в определен момент- на кой адрес е компанията, кой/кои са директорите, кой/кои е/са собственика, действаща ли е в момента, има ли промяна в акциите и капитала, какъв е основния предмет на дейност. Такова актуално състояние(Annual returns) трябва да бъде подавано на всеки 12 месеца до 28 дена от всяка годишнина от основаването на компанията.

Спестете време и пари, подавайте счетоводството и актуалното състояние на вашата компания по електронен път, като ще получите електронна разписка за подаването на документите.

За повече информация посетете www.companieshouse.gov.uk/arefiling

Изпращане на документите за компанията до Companies house

Всички документи за компанията се считат за доставени когато бъдат получени в Companies house, по електронен път, за което получавате известие по електронен път или получени като документи на хартиен носител, за което получаване Companies house ще ви информира с писмо на регистрирания адрес на компанията LTD.

Можете електронно да се регистрирате за eReminder Service,  с който ще получавате електронно известия за наближаващите дати за подаване на необходимата информация, както и съобщения до LTD. oт съответните организации.

Глоби за закъснения

Не повече от 1 месец  £150

Повече от 1 месец, но не повече от 3 месеца  £375

Повече от 3 месеца, но не повече от 6 месеца  £750

Повече от 6 месеца  £1500

При всички горепосочени случаи при изтичане на посочените срокове компанията се закрива.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/08/11 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
3477 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки