Подготовката за Брекзит е струвала на Bank of America 400 млн. долара

      Публикувано на Friday, 15 February , 2019      368 Прегледа     
Подготовката за Брекзит е струвала на Bank of America 400 млн. долара

  • Брекзит

Вицепрезидентът на Bank of America Corporation – Ан Финукейн заяви в сряда, че мултинационалната финансова институция е похарчила около 400 милиона долара за подготовката си за Брекзит, съобщи вестник Irish Times.Основните разходи за били свързани с преместване на европейското седалище на Bank of America от Лондон в Дъблин, Ирландия.

Говорейки на финансовата конференция в столицата на Ирландия, Ан Финукейн добави, че изграждането на дъблинския център ще продължи, дори ако Обединеното кралство се откаже от плановете си да напусне европейския търговския блок.

Първоначално американският финансов гигант заяви, че Дъблин ще бъде домакин преди всичко на персонала в бек-офиса на банката, отговарящ за финансите, рисковете, одита и кредитиране на едро.

Преди няколко месеца Bank of America премести своя дилърски брокерски офис за финансови инструменти от Лондон в Париж.

Британската банка Barclays пък е изхарчила между 100 до 200 млрд. паунда (между 129 и 258 млн. долара), за да изнесе част от своите операции и персонал от Великобритания като подготовка за Брекзит, заяви нейният шеф за Обединеното кралство – Гери Гримстоун, цитиран от Ройтерс.

Според него Barclays е преместила европейските си седалища и почти 200 млрд. евро под формата на активи в Дъблин, като през миналата година е започнала да премества и между 40 и 50 от работните места, свързани с инвестиционното банкиране, от Лондон в посока Франкфурт.

“Крайно неприятно ми е да кажа, че ние сме по-рентабилни от Bank of America. Ние със сигурност сме похарчили 100, 150 или 200 милиона във връзка с Брекзит”, каза Гримстоун по време на Европейски финансов форум в Дъблин.

Ройтерс напомня, че международните банки създадоха дъщерни дружества в целия Европейски съюз, след като британците гласуваха на референдума през 2016-а година в подкрепа на Брекзит, за да си гарантира, че ще могат да продължат да обслужват своите клиенти, ако операциите им в Лондон загубят европейските права след 29-и март.

Етикети:
Категория Брекзит | 2019/02/15 последна редакция в 8:30 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
369 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки