Половината от хотелите и ресторантите в Швейцария са застрашени от фалит

      Публикувано на Saturday, 30 January , 2021      828 Прегледа     
Половината от хотелите и ресторантите в Швейцария са застрашени от фалит

  • Свят

Близо половината от хотелите и ресторантите в Швейцария са застрашени от фалит, ако не им бъде предоставена финансова помощ от държавата, смята браншова организация, цитирана от Франс прес.
Причината за това са въведените противоепидемични мерки в страната заради пандемията от коронавируса.

Правителството вероятно ще продължи тази седмица разпоредбата за затваряне на барове, ресторанти и развлекателни центрове с цел да спадне броят на случаите на COVID-19 и на смъртните случаи.

Първоначално ограниченията трябваше да бъдат отменени на 22 януари, предаде БТА.

До края на март обаче половината от всички хотели и ресторанти ще фалират, ако не получат още сега финансови обезщетения, предупреждава в комюнике федерацията на хотелиерите и ресторантьорите ГастроСюис.

Организацията е анкетирала около 4000 собственици на хотели и ресторанти, 98 процента от които вече имат спешна нужда от финансова помощ. Дори самото съществуване на много от тях е застрашено, ако не получат пари още сега, изтъква председателят на федерацията Казимир Плацер.

“Преди кризата над 80 процента от заведенията имаха добри, даже много добри ликвидности. Само за месец 80 процента се озоваха в много тежко положение”, отбелязва ГастроСюис.

През октомври организацията предупреди, че 100 000 работни места са застрашени. През последните два месеца на 2020 г. близо 60 на сто от заведенията от сектора са били принудени да намалят персонала си след първата серия уволнения през пролетта. Плацер е категоричен, че без намеса на правителството се очертава трета вълна на съкращения.


Етикети:
Категория Свят | 2021/01/30 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
829 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки