Поскъпването на паунда преди изборите повишава инвеститорските притеснения

      Публикувано на Wednesday, 11 December , 2019      4502 Прегледа     
Поскъпването на паунда преди изборите повишава инвеститорските притеснения

  • Лондон

Колкото повече се покачва стойността на паунда, толкова по-нервни стават инвеститорите в опции.

Докато паундът се радва на най-голямото си увеличение от юни насам поради повишения оптимизъм, че торите ще спечелят мнозинство на изборите през следващата седмица, при търговията с опции се образува т.нар. мечи пазар, за осми пореден месец.
Действията предполагат, че трейдърит се съмняват в победата за премиера Борис Джонсън,

след като проучвания на общественото мнение в крайна сметка не успяха да предскажат вота за Brexit през 2016 г. и резултатите на парламентарните избори от 2017 г., които отнеха мнозинството на торите.

Някои инвеститори дори изразяват мнение, че победата на консерваторите е напълно надценена.

Биковете предпочитат торите като управляващи както заради перспективата за преминаване към следващия етап на преговорите за Brexit, така и заради тяхната благоприятна за борсите политика, за разлика от обещанията на лейбъристите за национализиране на някой индустрии и основен ремонт на икономиката.

„В идеалния случай победата на торите ще поддържа възходът на стойността на паунда до 1,34 долара или по-високо“, заяви Валентин Маринов, ръководител на групата за валутна стратегия на Credit Agricole SA. „Инвеститорите хеджират залозите си преди гласуването, използвайки относително евтините кол опции „извън пари“.

Към 15:30 ч. българско време, паундът се търгува на цена от 1,3129 долара.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/12/11 последна редакция в 8:52 AM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
4503 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки