Последен ден за кандидатстване по третия дизайн на мярката 60/40

      Публикувано на Friday, 15 January , 2021      698 Прегледа     
Последен ден за кандидатстване по третия дизайн на мярката 60/40

  • Бизнес

Днес е последният ден, в който работодателите могат да кандидатстват за получаване на средства по третия дизайн на мярката 60/40 за запазване на работните места, съобщават от Агенцията по заетостта.
По мярката могат да кандидатстват работодателите, желаещи да получат средства за периода преди 1 януари 2021 г. и отговарят на условията.

До 15 януари 2021 г. работодателите трябва да подават заявления за изплащане на средства за периода от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

Към заявленията трябва да се приложат документи, доказващи спад на приходите вече за декември 2020 г., за да се съпостави предходен месец или период, съгласно регламента на мярката.

На вече одобрените кандидати, изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец и писмо декларация за месечно отчитане. Крайният срок за подаване на тези документи е 29 януари 2021 г.

От Агенцията по заетостта напомнят, че работодателите трябва да спазят определените крайни срокове за кандидатстване – 15.01.2021 г. и за месечно отчитане – 29.01.2021 г., тъй като подадените след тези дати документи не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Предстои да бъдат публикувани и новите документи за кандидатстване по мярката 60/40 за настоящия четвърти период – от 1 януари до 31 март 2021 г.

Правителството удължи мярката 60/40 до края на март 2021 г. и гарантира средства по нея до септември.


Етикети:
Категория Бизнес, България | 2021/01/15 последна редакция в 4:00 PM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
699 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки