Начало Лондон Потребителските разходи на Острова отчитат първия си годишен спад от пет години

Потребителските разходи на Острова отчитат първия си годишен спад от пет години

Потребителските разходи на Острова


Категория Лондон | 2018/01/10 at 10:00 AM | 70
Коментари ->> Добави Коментар

Британските потребители са затегнали коланите около Коледа, което води и до първия годишен спад на разходите от 2012 г.

Големите компании планират да ограничат харчовете си и през 2018 г., сочат резултатите от две големи проучвания, цитирани от Ройтерс.Доказателствата за забавянето на потребителските разходи във Великобритания се увеличават,

след като официални данни през 2017 г. показаха най-слабия ръст на разходите на домакинствата от пет години на фона на високата инфлация и опасенията около Brexitкоито натежават върху бизнес инвестициите.

Visa, чиито дебитни и кредитни карти се ползват за една трета от плащанията във Великобритания, обяви, че британските потребителски разходи спадат с 0,3% за миналата година, след като е взет предвид ефектът на по-високата инфлация. Това е първото им понижение от 2012 г.

Този резултат обърна тенденцията от предишните четири години, при която годишните потребителски разходи растяха средно с 1,7%“, казва главният търговски директор на Visa Марк Антипоф.

Разходите само за декември са с 1% по-ниски от тези през 2016 г. – също първи спад от пет години, и отразяват натиска на по-високата инфлация от почти шест години върху доходите на домакинствата, коментира Visa.

investor.bgЕтикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/01/10 at 10:00 AM
71 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама