Повечето граждани на ЕС ще могат да останат във Великобритания след Брекзит

      Публикувано на Friday, 10 November , 2017      138 Прегледа     
Повечето граждани на ЕС ще могат да останат във Великобритания след Брекзит

  • BG Лондон

Те ще имат 2-годишен гратисен период, за да кандидатстват за статут на пребиваване

Британското правителство заяви, че повечето граждани от ЕС, които в момента пребивават в страната, ще могат да останат след Брекзита през 2019 г., предаде Ройтерс, цитиран от БТА. При представянето на планове за програма за масово регистриране, министерството за излизането на Великобритания от ЕС и вътрешното министерство заявиха, че гражданите от ЕС ще получат двегодишен гратисен период, през който ще могат да кандидатстват за статут на пребиваване, след като Великобритания напусне ЕС.Законовият статут и правата на гражданите от ЕС са сред по-сложните проблеми в процеса на излизането на Великобритания от ЕС.

Във Великобритания живеят около 3 милиона граждани на страни от ЕС.

Молбите няма да може да се отхвърлят за дребни технически пропуски и повечето от тях ще бъдат уважени, се казва в изявление на двете министерства. Разходите по кандидатстването няма да са по-високи от таксата за британски паспорт, а гражданите от ЕС ще имат и право да обжалват отхвърляне на молба.

Източник : www.economic.bg

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/11/10 последна редакция в 2:40 PM
Източник : | Снимка :
139 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки