Начало BG Лондон Повечето граждани на ЕС ще могат да останат във Великобритания след Брекзит

Повечето граждани на ЕС ще могат да останат във Великобритания след БрекзитКатегория BG Лондон | 2017/11/10 at 2:40 PM | 100
Коментари ->> Добави Коментар

Те ще имат 2-годишен гратисен период, за да кандидатстват за статут на пребиваване

Британското правителство заяви, че повечето граждани от ЕС, които в момента пребивават в страната, ще могат да останат след Брекзита през 2019 г., предаде Ройтерс, цитиран от БТА. При представянето на планове за програма за масово регистриране, министерството за излизането на Великобритания от ЕС и вътрешното министерство заявиха, че гражданите от ЕС ще получат двегодишен гратисен период, през който ще могат да кандидатстват за статут на пребиваване, след като Великобритания напусне ЕС.Законовият статут и правата на гражданите от ЕС са сред по-сложните проблеми в процеса на излизането на Великобритания от ЕС.

Във Великобритания живеят около 3 милиона граждани на страни от ЕС.

Молбите няма да може да се отхвърлят за дребни технически пропуски и повечето от тях ще бъдат уважени, се казва в изявление на двете министерства. Разходите по кандидатстването няма да са по-високи от таксата за британски паспорт, а гражданите от ЕС ще имат и право да обжалват отхвърляне на молба.

Източник : www.economic.bgЕтикети: # # # #

Категория BG Лондон | 2017/11/10 at 2:40 PM
101 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама