Начало Свят Правосъдното министерство разследва Мъск за свалянето на “Тесла” от борсата

Правосъдното министерство разследва Мъск за свалянето на “Тесла” от борсатаКатегория Свят | 2018/09/19 at 1:30 PM | 45
Коментари ->> Добави Коментар

Американското министерство на правосъдието разследва публичните изявления на Илон Мъск, че ще свали автомобилната си компания “Тесла” от борсата, съобщава агенция “Ройтерс”, цитирайки изявление на фирмата.Министерството има право да повдига обвинения, за разлика от Комисията по ценните книжа и борсите, която също разследва случая.

Според “Блумбърг” федерални прокурори са започнали разследване за измама.

Мъск изненада инвеститорите, когато на 7 август обяви план да свали “Тесла” от борсата и че е осигурил финансиране за това.

Дяловете на компанията поскъпнаха тогава, но инвеститорите се съмняваха, че това ще се случи в действителност. На 24 август Мъск се отказа от намеренията си с мотива, че те ще му отнемат повече време и внимание, отколкото е очаквал.

За да започне дело срещу Мъск, министерството ще трябва да докаже, че той е имал намерение да манипулира цената на акциите на “Тесла“, обяснява преподавателят по право в университета “Уейн стейт” Питър Хенинг.

За да определи наказание, комисията ще трябва да докаже, че той е действал непредпазливо, което е по-лесно.

От комисията Мъск може да бъде глобен, да му бъдат отнети неправомерно придобити активи и да му бъде забранено да управлява публични дружества.

Присъда по дело, повдигнато от министерството, може дори да вкара Мъск в затвора.Етикети: # #

Категория Свят | 2018/09/19 at 1:30 PM
46 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама