Начало Лондон Предложенията на Тереза Мей за Brexit сближават Великобритания с ЕС

Предложенията на Тереза Мей за Brexit сближават Великобритания с ЕСКатегория Лондон | 2018/07/10 at 7:00 PM | 37
Коментари ->> Добави Коментар

Колебливият подход на Великобритания влияе негативно на страната в процеса около Brexit.Позицията на Европейския съюз (ЕС) е далеч по-твърда и именно това се очакваше и от Великобритания.

Логично е при стартиране на преговори да има именно такъв твърд подход и твърди решения.

Цялата тази позиция всъщност по-скоро води Великобритания към една политика на сближаване с ЕС.

Все по-малко остават представителите в правителството, които целят „твърд“ Brexit, смята той.

Според него има вероятност британският министър-председател Тереза Мей да бъде заменена – и като премиер на страната, и като лидер на Консервативната партия. Като причина той посочи разделението в партията на Мей за Brexit и общественото мнение.

„Практически от 2017 г. Мей води процеса по Brexit почти собственоръчно. Обществото, което подкрепя Brexit, вече смята, че правителството, управляващо процеса, не се справя добре. Това са негативи за Мей. Важна е и другата страна във Великобритания – тези, които са против напускането на страната на Европейския съюз. Те също са против начините на управление на Мей“, коментира Правов и посочи, че провеждането на втори референдум за излизане на Великобритания от ЕС не е невъзможно.

Brexit беше едно непредвидено събитие. Възможно е да се наложи отлагането му. Крилото на консервативната партия около Мей, което гледа най-вече коорпоративната сигурност и благо, може би донякъде се надява именно на такъв сценарий. Плахите действия на Великобритания говорят и за надежди за такъв сценарий”, показва анализът на политолога.

Правов добави, че според него напускането на Великобритания ще се случи по един или по-друг начин. По-скоро въпросът пред страната е какъв ще бъде статутът ѝ след това.

Предложението за комбинирана митническа територия между ЕС и Великобритания след Brexit ще улесни трансфера на стоки и услуги, смята политологът, определяйки го за „позитивна“ и „разумна“ идея.

Правов добави, че това предложение все пак трябва да се разглежда в определен контекст и да се вземе предвид позицията на ЕС.

Той поясни, че съгласието на ЕС за такъв тип митническа територия е в резултат на очакванията му за получаване на регулаторни правомощия над стоките във Великобритания.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/07/10 at 7:00 PM
38 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама