Преглед на българския печат

      Публикувано на Saturday, 30 May , 2020      1136 Прегледа     
Преглед на българския печат

  • България

“На бал, но с маски след матурата”, пише в заглавие на първа страница “24 часа”.
Всекидневникът посочва, че абитуриентските балове започват веднага след матурите и на повечето места ще са в периода 21 юни – 21 юли.

Зрелостниците обаче ще трябва да са с маски.

Изпращанията в училищните дворове тази година ще е без публика, уточнява “24 часа”.

“Пенсионните фондове изгоряха с 625 милиона”, пише “Труд”. Вестникът обяснява, че кризата е стопила 525 млн. лева от парите за пенсии в частните фондове през първите 3 месеца от годината, като се позовава на данни от Комисията за финансов надзор. Това се дължи на срива на международните капиталови пазари заради мерките срещу Covid-19.

От януари до 19 май парите на хората в универсалните пенсионни фондове са се стопили с 5,23%, става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на парламентарен въпрос. От КФН обаче очакват бързо възстановяване, допълва  “Труд”.

“Над 300 случая с българчета разследват чужди социални служби”, информира “Монитор”. През последните години остава устойчиво висок броят на случаите на български деца,  с които се занимават социалните системи на страните членки в ЕС.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. За 2018 година Държавната агенция за закрила на детето  е оказала съдействие за решаването на 319 случая с българчета, през миналата година – 309, а до края на март тази година  – 42, уточнява “Монитор”.


Етикети:
Категория България | 2020/05/30 последна редакция в 9:22 AM
Източник : | Снимка :
1137 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки