Преглед на чуждестранния печат

      Публикувано на Friday, 14 December , 2018      250 Прегледа     
Преглед на чуждестранния печат

  • Свят

За “километрични опашки на излизане от страната през митница Гюргево” пишат днес румънските вестници “Адевърул” и “Ромъния либера”.Според румънските власти вината е на българската страна, която не успява да обработи данните. За облекчаване на трафика на границата между Румъния и България Националната компания за управление на пътната инфраструктура работи от снощи на максимален капацитет с отворените четири ленти. В зоната на граничния румънско-български пункт се е образувала опашка от близо 15 км и времето за чакане на границата се е увеличило, посочват румънските представители, цитирани от “Адевърул”.

Терористът от Страсбург беше ликвидиран, но проблемите с тероризма във Франция не са решени, пишат западните издания.

В продължение на два дни жителите на южния квартал на Страсбург Нойдорф виждаха тежко въоръжени членове на силите за сигурност да кръстосват улиците, пише “Паризиен“. Отдъхнаха си, едва след като Шериф Шекат, заподозрян за атентата срещу Коледния базар в Страсбург, беше застрелян от полицията, подчертава изданието.

Френските власти отдавна обещават да направят промени в затворите, за да се борят с екстремизма сред затворниците. Значителен брой от извършителите на нападения във Франция са се радикализирали в затворите на страната, пише “Вашингтон пост“.

Атаката се оказа от полза за френската крайна десница и за поддръжниците на теории на конспирацията, които се възползваха от нея, за да пропагандират идеите си, пише “Гардиън“. Мнозина вече правят преки или непреки връзки между атаката в Страсбург и подписването на Пакта за миграцията на ООН, отбелязва изданието.

Етикети:
Категория Свят | 2018/12/14 последна редакция в 11:30 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
251 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки