Преговорите между ЕС и Великобритания за Брекзит влизат в последната си фаза

      Публикувано на Friday, 24 August , 2018      63 Прегледа     
Преговорите между ЕС и Великобритания за Брекзит влизат в последната си фаза

  • Лондон

Европейският съюз и Великобритания ще преговарят отсега нататък непрестанно.

Това заяви главният преговарящ за Брекзит на ЕС Мишел Барние, цитиран от “Франс прес”.Той припомни, че преговорите за излизането на Великобритания от съюза навлизат в последната си фаза.

“Преговорите влизат в тяхната финална фаза и ние се договорихме, че ЕС и Обединеното кралство ще преговарят отсега нататък непрекъснато”, обяви Барние на обща пресконференция в Брюксел след поредна среща с британския министър за Брекзит Доминик Рааб.

Барние каза, че всяко споразумение с Великобритания за бъдещите им отношения трябва да спазва правилата на единния пазар на ЕС, предаде “Ройтерс”.

Той поясни, че при преговорната сесия през юли двете страни са се доближили до намирането на споразумение за сътрудничество в областта на сигурността след Брекзит, но все още са далеч от споразумение за бъдещите им икономически отношения.

“Това партньорство трябва да уважава единния пазар и основите на европейския проект и ако това е добре разбрано, ние можем да приключим успешно преговорите”, каза Барние. Той подчерта, че сделката с Великобритания трябва да бъде постигната не по-късно от ранния ноември и че ЕС не работи за изход “Брекзит без сделка”, въпреки че трябва да се подготви за това.

Рааб от своя страна заяви, че Великобритания е уверена, че може да постигне споразумение за Брекзит с ЕС през октомври, предаде “Ройтерс”.

“Ако имаме тази амбиция, този прагматизъм и тази енергия и от двете страни, аз съм уверен, че можем да постигнем това споразумение до октомври”, допълни Рааб.

Той призна, че има още неща за договаряне и че двамата с Барние са имали честен разговор по този въпрос. Рааб каза, че иска двете страни да се опитат да договорят на политическо ниво онова, което не са успели да изгладят по време на техническите разговори.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/24 последна редакция в 10:48 AM
Източник : Дневник | Снимка : Google
64 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки