Преговорите между торите и лейбъристите за Брекзит се провалиха

      Публикувано на Friday, 17 May , 2019      428 Прегледа     
Преговорите между торите и лейбъристите за Брекзит се провалиха

  • Лондон

Лейбъристката партия се оттегли от преговорите за Брекзит с управляващите, съобщи лидерът й Джеръми Корбин в писмо до премиера Тереза Мей, цитирано от “Гардиън”.

В него той отбелязва, че преговорите са се изчерпали заради нестабилността на правителството. Според Корбин, макар те да са били подробни и конструктивни, не е постигнато разбирателство по спорните въпроси между правителството и опозицията.“Нарастващата слабост и нестабилност на правителството ви означава, че не може да сме сигурни в гаранциите ви за това, което договаряме помежду си”, изтъква Корбин.

Говорителят на Мей каза: “Снощи на правителството беше ясно, че разговорите няма да стигнат до успешен край.”

Корбин отбеляза, че преговорите са били “конструктивни”, и добави: “Въпреки това стана ясно, че макар да има области, в които компромисът бе възможен, бяхме неспособни да се сближим по важни политически въпроси.”

Той каза, че лейбъристите внимателно ще обмислят всякакви нови предложения като заявения от правителството план да се представят на депутатите серия от опции за гласуване в опит да се намери консенсус.

“Без значителни промени обаче ще продължим да се противопоставяме на правителствената сделка, защото не вярваме, че тя подсигурява работните места, стандартите на живот и производството във Великобритания.”

Той посочи скорошното оттегляне на Мей като причина лейбъристите да имат съмнения за способността на правителството да изпълни каквото и да е компромисно споразумение. Вчера премиерът обеща, че ще определи дата за оттеглянето в първата седмица на юни.

Говорителят на Мей каза, че е имало реален напредък по някои въпроси като правата на гражданите и защитата на околната среда, но е било ясно, че няма да е възможно постигането на споразумение.

Имало е трудни дискусии, особено по въпросите за митническия съюз и провеждането на втори референдум.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/05/17 последна редакция в 1:44 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
429 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки