Начало Свят Преговорите за правителство в Германия ще приключат до 4 февруари

Преговорите за правителство в Германия ще приключат до 4 февруариКатегория Свят | 2018/01/26 at 9:55 PM | 82
Коментари ->> Добави Коментар

Официалните преговори за сформиране на коалиция започнаха днес

Партиите, участващи в коалиционни преговори за сформиране на следващото германско правителство, се опитват да приключат с тях до 4 февруари, предаде Ройтерс, като цитира Михаел Гросе-Брьомер, член на парламентарната група на консерваторите в парламента.Партиите обаче ще си дадат резерва от няколко дни след тази дата, добави Гросе-Брьомер. Той направи изявлението си след днешното начало на официалните преговори за сформиране на коалиция на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) с Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

След изборите на 24 септември миналата година, които не доведоха до ясен резултат, германският канцлер Ангела Меркел се опитваше в продължение на четири месеца да намери изход от политическата безизходица в най-голямата европейска икономика.

Както ГСДП, така и ХДС и ХСС понесоха тежък удар на изборите. След провала на първия й опит за сформиране на коалиция резултатът от тези преговори ще бъде особено важен за канцлерката, отбелязва ДПА.Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама