Прекратиха изпитанията с АстраЗенека върху деца във Великобритания

      Публикувано на Wednesday, 7 April , 2021      1303 Прегледа     
Прекратиха изпитанията с АстраЗенека върху деца във Великобритания

  • Коронавирус

Във Великобритания изпитанията на ваксината на „АстраЗенека“ върху деца бяха прекратени, докато регулаторът за лекарствата разследва възможна връзка с редките случаи на тромбози при пълнолетни.
Професор Андрю Полард от университета в Оксфорд заяви за Би Би Си, че няма загриженост за безопасността при самите изпитания, но учените ще изчакат да получат повече информация от разследването.

Става дума да се установи по-точно какви са хората получили кръвните съсиреци, на каква възраст са, имали ли са някакви придружаващи заболявания.

Около 300 доброволци се записаха за изпитанията, които започнаха през февруари и би трябвало да дадат отговор на въпроса дали ваксината е ефективна и поражда силна имунна реакция при деца от 6 до 17 години.

През следващите дни се очаква информация по въпроса от Британския регулатор за лекарствата и здравните продукти и Европейската агенция по лекарствата.

По-рано премиерът Борис Джонсън заяви, че хората не трябва да се притесняват и да се ваксинират, когато бъдат повикани.

Британският регулатор вече постанови, че ползите от ваксината далеч надхвърлят рисковете. Близо 32 милиона британци получиха първа доза, а 5,4 милиона вече са с втора доза.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2021/04/07 последна редакция в 2:53 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1304 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки