Начало Лондон Президентът на “Еърбъс” обвини Лондон, че няма план за Брекзит

Президентът на “Еърбъс” обвини Лондон, че няма план за БрекзитКатегория Лондон | 2018/07/09 at 1:30 PM | 28
Коментари ->> Добави Коментар

Изпълнителният президент на “Еърбъс” (Airbus) Томас Ендерс обвини днес отговорните британски органи, че “нямат никаква идея” какво да правят с Брекзит, съобщи “Франс прес”, цитирана от БТА.Това се случва в момент, когато се провежда ключовото заседание на правителството на премиера Терeза Мей за уточняване на британската позиция.

“Изглеждат така, сякаш нямат идея какво правят или най-малкото нямат единна позиция какво да правят, за да организират по най-добрия начин Брекзит”, каза в Лондон ръководителят на европейския самолетопроизводител.

Днес сутринта започна срещата на британското правителство, която трябва да определи бъдещите отношения с ЕС две години след референдума за излизане от ЕС от 2016 година и девет месеца преди Брекзит в края на март 2019 година.

Според Ендерс “Великобритания би трябвало да остане в митническия съюз, в регулаторните институции, в Европейската агенция за авиационна безопасност и Европейския съд”, за да минимизира щетите от Брекзит. “Трябва да сме откровени с инвеститорите ни и да им кажем какви ще са последствията”, твърди Ендерс, уточнявайки, че те ще са съкрушителни при тежък или хаотичен Брекзит.

За “Еърбъс” във Великобритания работят 15 хил. души в 25 различни завода. Те произвеждат крилата на самолетите, преди да бъдат изпратени в заводите за сглобяване в други европейски страни.

“Друго нещо, което ни безпокои, е възможността Великобритания да не е част от Европейската агенция за авиационна безопасност”, каза Ендерс. “Ако това се случи, от април 2019 година сертификатите за хиляди наши части няма да са валидни и това би могло да доведе до спиране на продукцията”, добави той.

Изказването на Ендерс идва десет дни преди началото на Авиационното изложение във Фарнбъроу, голямо събитие за сектора, което се провежда на всеки две години в района на британската столица.

Миналия месец “Еърбъс” заплаши да напусне Великобритания, ако няма сделка с ЕС.Етикети: # # #

Категория Лондон | 2018/07/09 at 1:30 PM
29 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама