Президентът Радев се срещна с Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“

      Публикувано на Tuesday, 9 February , 2021      864 Прегледа     
Президентът Радев се срещна с Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“

  • България

В кампания 2020/2021 досега са събрани 1 840 000 лева, с които ще бъде подпомогнато лечението и рехабилитацията на нуждаещи се деца и ще бъде закупена високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения в страната
Дарителите, които подкрепиха нуждаещите се деца на „Българската Коледа“, показаха, че съпричастността и благородството, които са в устоите на българската нация, са по-силни от икономическата, социална и здравна криза през изминалата година.

Това заяви президентът Румен Радев на среща със специалистите от Експертния съвет към благотворителната инициатива, която се състои под патронажа на държавния глава.

Настоящето издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата с хронични заболявания. Средствата, събрани към началото на февруари за кампания 2020/2021, са 1 840 000 лева, които ще бъдат дарени за лечение, рехабилитация и медицински изделия на нуждаещи се деца и за купуване на необходима високотехнологична апаратура за лечебни заведения.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 днес президентът Румен Радев благодари на Експертния съвет, който разглежда заявленията за подпомагане, за безрезервната им подкрепа към инициативата.

Държавният глава открои приноса на членовете на Експертния съвет – водещи специалисти по детски болести, представители на неправителствени и пациентски организации, за утвърждаване на „Българската Коледа“ като прозрачна и ефективна благотворителна кампания, която се ползва с доверието на хиляди дарители. „Българската Коледа“ обединява хиляди сърцати българи в една кауза, но изключително важна е държавната политика в областта на детското и майчинското здравеопазване за устойчиво разрешаване на проблемите, заяви президентът.

И тази година „Българската Коледа“ ще набира целогодишно дарения за деца, нуждаещи се от медицински грижи. Няма промяна на правилата за набиране и разпределение на средствата – могат да кандидатстват деца, за чието лечение не са предвидени механизми за финансиране, както и лечебни заведения с държавно или общинско участие. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. До края на февруари лечебни заведения, които имат нужда от апаратура, могат да подадат заявление за закупуването й със средства от кампанията.

През 2020 година „Българската Коледа“ помогна на 500 деца за лечение и рехабилитация и на 15 лечебни заведения, като дари съвременна високотехнологична апаратура.

Повече информация за кампанията – правилата, по които се реализира, реда за кандидатстване и  начините на дарение могат да се намерят на сайта на инициативата: https://www.bgkoleda.bg


Етикети:
Категория България | 2021/02/09 последна редакция в 5:28 AM
Източник : Президент | Снимка :
865 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки