Начало Лондон Привържениците на Брекзита са нарушили правилата за финансиране на кампанията преди референдума

Привържениците на Брекзита са нарушили правилата за финансиране на кампанията преди референдумаКатегория Лондон | 2018/03/25 at 7:00 PM | 106
Коментари ->> Добави Коментар

 Бивш активист, подкрепящ Брекзита, обвини групата “Vote Leave”,

агитирала в подкрепа на напускането на ЕС, че е нарушила правилата за финансиране на кампанията си преди референдума, предаде Ройтерс, цитирайки британската телевизия “Канал 4”.Бившият доброволец  Шахмир Сани, работил за групата, заяви пред телевизията, че “Vote Leave” е направила дарение от 625 000 лири за групата “BeLeave”, агитираща за същата кауза.

Според него това е нарушило правилата за финансиране, защото те са работели заедно.

“На практика те използваха “BeLeave”, за да похарчат повече от разрешеното, и то немалко”, заяви Сани. “Те казват, че не е било координирана, но беше.”

Според бившия доброволец това означава, че кампанията не е била легитимна.

Бившият директор на “Vote Leave” Доминик Къмингс заяви, че ръководената от него група не е нарушавала никакви правила и е получила разрешение от избирателната комисия за дарението.

Гласуването се състоя преди близо две години, но британското обществено мнение остава разделено по въпроса за напускането на ЕС. Всяка от двете страни обвинява другата, че е подвела гласоподавателите, отбелязва Ройтерс.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/03/25 at 7:00 PM
107 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : g
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама