Признаци, че може да имате алергия към алкохол

      Публикувано на Tuesday, 16 July , 2019      558 Прегледа     
Признаци, че може да имате алергия към алкохол

  • Здраве

Ако се чувствате малко странно след като сте употребили алкохол, причината може да се крие не само в изпитите чаши вино.

Особено ако това странно чувство се появява често след консумация на алкохол, всъщност може да е сигнал, че имате непоносимост към спиртните напитки и тялото не ги преработва така, както би трябвало.Оказва се, че има няколко симптома, които сигнализират за алергия към алкохола.

д-р Соня Батра, дерматолог и един от водещите на предаването The Doctors, е възможно симптомите на махмурлука да приличат на признаците на алергия към алкохола. Ако имате подобно съмнение, най-добре е да се обърнете към специалист, който да ви направи необходимите тестове.

Ето някои от признаците за подобна алергия, които д-р Батра споделя пред Popsugar.

Огненочервена кожа

Ако лицето ви започне да се поти и да почервенява, може да бъде от алкохола, разбира се, но ако е изключително червено, би могло да е алергична реакция.

„Алкохолът разширява кръвоносните съдове и причинява почервеняване. Затова е разбираемо, ако почервенеете малко. Щом започнете да пиете, вашето тяло започва да преработва алкохола в ацеталдехид. Но когато тялото не може да неутрализира ацеталдехида достатъчно бързо, капилярите на лицето се разширяват, проявявайки се в последващо изчервяване, вследствие на отделянето на хистамин“, обяснява д-р Батра. И тялото е възможно да отговори негативно на този прилив на хистамин, което често се случва при консумация на вино и бира.

Уртикарии

Могат да се появят обрив и подутини, тъй като ацеталдехидът стимулира отделянето на хистамин, към който тялото реагира негативно, както ако имате алергия към алкохола, твърди д-р Батра. Още повече, чувствителността към някои съставки в определени алкохолни напитки като пшенични зърна, ръж, ечемик, могат да предизвикат алергични реакции. Хистамините, които естествено се появяват във виното и сулфатите, които се използват като консервант във виното, могат да предизвикат отключване на алергия и подобни на астма симптоми.

Затруднено дишане

Вследствие на прилива на хистамин, може да се появи затруднено дишане, течащ нос, малко след като сте започнали да консумирате алкохол.

„Хистаминовата нетолерантност може да доведе до възпаление на меките тъкани като тези на белите дробове и назалните пътища, които могат да се подуят и да доведат до течащ нос и натиск върху синусите“, обяснява д-р Батра. „Симптомите на настинка като сърбеж в очите, драскащо гърло, подсмърчане, всички те са странични ефекти от хистаминовата нетолерантност.“

Диария и гадене

Ако чувствате стомашна болка, когато пиете алкохол, не бързайте да обвинявате храната, която сте консумирали. „Алкохолът може да увеличи стомашната киселина, дразнейки храносмилателния тракт“, казва д-р Батра. И когато вашето тяло не може да се справи с алкохола, храносмилателната система се опитва да избегне удара.

„Диарията се появява, тъй като пиенето може да се отрази на количеството вода в дебелото черво, и ако има повече течности, изпражненията преминават по-лесно“, обяснява д-р Батра. Съвет от д-р Батра: „Един начин да сложите юзди на диарията е да избягвате пиенето на кофеин с алкохол и да се храните с по-леки храни, прости храни, а не мазни пържени храни например“.

Етикети:
Категория Здраве | 2019/07/16 последна редакция в 2:30 AM
Източник : Аз жената | Снимка : Google
559 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки