Продължителното седене – по-опасно от пушенето

      Публикувано на Tuesday, 7 May , 2019      965 Прегледа     
Продължителното седене – по-опасно от пушенето

  • Любопитно

Чували ли сте, че седенето е по-вредно от пушенето?

Ако до сега знаехме, че една цигара скъсява живота с 11 минути, как ще реагирате на твърдението на австралийски учени, че само един час седене съкращава живота ни с цели 21 минути?
За успокоение това се отнася само за хората, които вече са навършили 25 години.

Изследване, проведено сред 122 000 души, работещи на лентов транспортьор, показва, че почти постоянното седене е по-вредно от цигарите, причинявайки диабет и сърдечни заболявания.

При продължително седене мускулите изгарят по-малко мазнини и захар като мастните киселини по-лесно могат да запушат сърцето.

Седенето отслабват костите и се отразява зле на циркулацията на кръвта.

Лошата физическа форма на тялото, обездвижването в ежедневието и на работното място, са по-тревожни за здравето от високото кръвно налягане и вредата от тютюнопушенето, е изводът на ръководителя на изследването д-р Уоуъл Джабер.

„Лечението за това е физическата активност”, казва д-р Уоуъл Джабер.

Според него раздвижването е от полза за хора от всички възрасти, както за мъжете, така и за жените.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/05/07 последна редакция в 3:44 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
966 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки