Програмата за запазване на заетост във Великобритания достига до над 30 млрд. паунда

      Публикувано на Wednesday, 24 June , 2020      1955 Прегледа     
Програмата за запазване на заетост във Великобритания достига до над 30 млрд. паунда

  • Коронавирус

Британското правителство увеличи разходите по програмата за запазване на работните места в страната, а работодателите пуснаха още служители в отпуск, което е показателно, че икономиката все още трудно се възстановява от пандемията от коронавируса, съобщава Bloomberg.
Така по програмата за запазване на заетост разходите вече надхвърлят 30 млрд. паунда.

Така компаниите в страната добавиха още 100 хил. служители към тези, които трябва да получават подкрепа от държавата, а общият им брой вече е 9.2 млн.

Това означава, че разходите от бюджета за програмата ще се увеличат до 22.9 млрд. паунда спрямо 20.8 млрд. паунда преди седмица.

По отделна програма на правителството, чиято цел е да подпомага самонаетите лица, са одобрени 2.6 млн. души, което означава, че ще бъдат разпределени 7.6 млрд. паунда.

По този начин общите разходи от държавния бюджет на Великобритания за запазването на заетостта достигат до над 30 млрд. паунда.

В допълнение, правителството в Лондон е разпределило още над 40 млрд. паунда за близо 1 млн. компании чрез програмите за кредитиране, чиято цел е да се избегнат фалити на фирми.

Британският премиер Борис Джонсън започна да разхлабва част от мерките срещу коронавируса в страната, които са в сила от март, но компаниите все още трябва да се справят със слабо търсене.

Освен това страховете, че част от щетите върху икономиката от пандемията ще са перманентни се запазват.

Според публикувано във вторник проучване спадът на брутния вътрешен продукт на Великобритания се забавя през този месец, а производството започва да се възстановява, въпреки че бизнесът продължава да усеща голяма несигурност за перспективите в бъдеще.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/06/24 последна редакция в 6:41 AM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
1956 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки