Home България Прокуратурата обвини лидера на “Воля” Веселин Марешки в нелоялни търговски практики

Прокуратурата обвини лидера на “Воля” Веселин Марешки в нелоялни търговски практики

България 2017/07/13 at 10:09 AM | 0 Прегледа
Сподели

Прокуратурата обвини лидера на “Воля” Веселин Марешки в нелоялни търговски практики и агресивно раздаване на листовки.

Марешки е и с обвинение за опит за принуда чрез тези действия.Това обясни самият той пред медиите, след като му беше повдигнато обвинението.

Веселин Марешки е с мярка за неотклонение “Подписка”.

Депутатът отрече да е изкупувал аптечен бизнес чрез оказване на натиск върху аптекари, за каквото е обвинен. По думите му няма свидетелски показания срещу него. Според Марешки срещу него има политическа репресия, а обвинението му е “начин да държиш някого изкъсо, и да се опитваш да го шантажираш”, както и да се отклони вниманието от казусите с КТБ, НДК, санирането и летище “София”.

Той не обясни кой според него стои зад тази репресия. Марешки допълни, че не знае дали прокуратурата изпълнява политическа поръчка с обвинението му, но то е заради опозиционната работа на депутатите от “Воля”.

Депутатът каза още, че ако управляващата коалиция “не започне да работи в интерес на българската държава и бизнес”, неговата партия ще започне действия за свалянето на правителството.

Пред медиите говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обясни, че има свидетелски показания на седмина аптекари срещу Веселин Марешки, както и други доказателства. Тя отрече делото срещу депутата да е било забавяно нарочно и допълни, че прокуратурата е работила по него безпристрастно и според процедурите и правилата в закона. “Прокуратурата няма как да си измисли нещо и да го формулира като обвинение”, каза тя.

Утре ще бъдат привлечени като обвиняеми още двама депутати от “Воля” – Кристина Таскова и Пламен Христов, за престъпления, свързани с това на Веселин Марешки, съобщи Арнаудова.

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1616042

Коментирай с Фейсбук

Споносорирани публикации

Четете новия брой на ВЕСТНИК

Реклама

Споносорирани публикации