Промяната на 4 навика намалява риска от рак

      Публикувано на Wednesday, 31 July , 2019      2290 Прегледа     
Промяната на 4 навика намалява риска от рак


Неотдавнашни проучвания показаха, че късметът играе съществена роля за това дали човек ще е засегнат от рак,

но ново изследване навежда на мисълта, че промяната на навици, свързани с начина на живот, може да има превантивен ефект, съобщи ЮПИ.
Отказването от цигарите, умерената консумация на алкохол, поддържането на здравословно телесно тегло и физическата активност могат да намалят наполовина риска от смърт вследствие на ракови болести, увериха учени от Харвардския университет, след като анализирали резултатите от две широкомащабни изследвания.

Новото изследване контрастира с друго, чиито резултати бяха публикувани миналата година.

Те навеждат на мисълта, че само една трета от риска от рак може да бъде смекчена чрез промени в начина на живот, докато останалата част се дължи на “лош късмет”. Изследването разкрива, че макар да е възможно генетични и други причини да имат някаква роля, в повечето случаи раковото заболяване се дължи на случайни клетъчни мутации, които са непредотвратими.

Авторите на новото изследване заявиха, че макар късметът и случайните промени да играят съществена роля при раковите болести, действията за намаляване на вероятността от подобни промени ще са ефикасни, ако се вземат предвид предишни проучвания. “Не трябва да се пренебрегват познанията, които са натрупани през последните 10 или 100 години”, отбеляза Минян Сон от университета.


Етикети:
Категория Здраве | 2019/07/31 последна редакция в 5:30 PM
Източник : Новините | Снимка : Google
2291 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки