Начало Здраве Промяната на 4 навика намалява риска от рак

Промяната на 4 навика намалява риска от ракКатегория Здраве | 2018/09/24 at 5:10 PM | 194
Коментари ->> Добави Коментар

Неотдавнашни проучвания показаха, че късметът играе съществена роля за това дали човек ще е засегнат от рак,

но ново изследване навежда на мисълта, че промяната на навици, свързани с начина на живот, може да има превантивен ефект, съобщи ЮПИ.Отказването от цигарите, умерената консумация на алкохол, поддържането на здравословно телесно тегло и физическата активност могат да намалят наполовина риска от смърт вследствие на ракови болести, увериха учени от Харвардския университет, след като анализирали резултатите от две широкомащабни изследвания.

Новото изследване контрастира с друго, чиито резултати бяха публикувани миналата година.

Те навеждат на мисълта, че само една трета от риска от рак може да бъде смекчена чрез промени в начина на живот, докато останалата част се дължи на “лош късмет”. Изследването разкрива, че макар да е възможно генетични и други причини да имат някаква роля, в повечето случаи раковото заболяване се дължи на случайни клетъчни мутации, които са непредотвратими.

Авторите на новото изследване заявиха, че макар късметът и случайните промени да играят съществена роля при раковите болести, действията за намаляване на вероятността от подобни промени ще са ефикасни, ако се вземат предвид предишни проучвания. “Не трябва да се пренебрегват познанията, които са натрупани през последните 10 или 100 години”, отбеляза Минян Сон от университета.Етикети: # # # # #

Категория Здраве | 2018/09/24 at 5:10 PM
195 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Новините | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама