Начало Свят Путин: Руската армия е сред най-въоръжените

Путин: Руската армия е сред най-въоръжените

Владимир Путин


Категория Свят | 2018/02/01 at 1:00 AM | 115
Коментари ->> Добави Коментар

Руската армия е сред най-добре въоръжените в света, обяви президентът Владимир Путин.Доказателство за твърдението си той видя в във военната операция в Сирия.

Путин участва във военнопрактическа конференция за резултатите от специалната операция в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Пред форума той обясни, че “разгромът на добре въоръжени групи терористи в Сирия” е показал силата на руската армия и боен флот. Освен това според него ходът на операцията е доказателство за “традиционната надеждност и ефективност на руското оръжие”.

По редица системи за въоръжение Русия няма равни на себе си, но за да се запазва световното лидерство в сферата на въоръженията “трябва постоянно и напрегнато да се работи, да сме на крачка напред, а не да храним илюзии”, подчерта руският държавен глава.

Той цитира данни на Министерството на отбраната, според които в Сирия са били използвани “215 съвременни и перспективни видове въоръжение”,

които като цяло са потвърдили своите “високи характеристики”.

Путин отбеляза, че с положителни резултати е бил първият опит за прилагане в бой на прецизно оръжие с далечен обсег с въздушно и морско базиране. Той уточни, че има предвид главно ракетите “Калибър” и по-малко известните ракети “Х-101″(произнася се Ха-101). Путин напомни и за дебюта в бойни условия на самолети от руската стратегическа авиация.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/02/01 at 1:00 AM
116 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама