Путин: Страните от ЕС не искат американски ракети на своя територия, но не смеят да възразят на САЩ

      Публикувано на Saturday, 16 February , 2019      344 Прегледа     
Путин: Страните от ЕС не искат американски ракети на своя територия, но не смеят да възразят на САЩ

  • Русия

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че европейските страни не желаят на тяхна територия да бъдат разположени американски ракети, но не смеят да възразят на САЩ, предаде ТАСС.

“Мислите ли, че някоя от европейските страни иска в Европа да се появят американски ракети със среден обсег? Да, никой не иска, но седят и си мълчат”, каза той пред журналисти в южния руски град Сочи и попита реторично къде е суверенитетът на европейските страни. “Явно те смятат, че в крайна сметка са заинтересувани от такава организация (НАТО), в която са вложили част от своя суверенитет”. Путин отбеляза, че понастоящем Европейският парламент приема повече на брой решения, задължителни за всички членове на ЕС, отколкото на времето е приемал Върховният съвет на СССР.“Напълно независими държави просто не съществуват в света”, констатира руският президент. Той напомни, че страните от Евразийския икономически съюз също са предали част от своя суверенитет на наднационалните органи на организацията.

Етикети:
Категория Русия | 2019/02/16 последна редакция в 12:30 PM
Източник : www.pik.bg | Снимка : Лондон Днес
345 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки