Работа за българите в Лондон

      Публикувано на Thursday, 26 July , 2018      2507 Прегледа     
Работа за българите в Лондон

  • BG Лондон

Струмен Паунов
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

Често пъти по телефона получавам въпроси как да си извадим необходимите ни документи и как да си намерим работа?

В такъв случай пред очите ми е рекламата от българската телевизия, в която момченцето лети и казва: “Искам всичко”, а отговора е:  “Аз да не съм банка ДСК”.

Сега сериозно- изправени пред много проблеми и предизвикателства новодошлите българи в Лондон са изправени и пред проблема с намиране на работа.

Апропо, същия проблем имат и британците сега в собствената си държава.

Според някои данни на статистиката нивото на безработица сред емигрантите в Лондон е 5 пъти по- ниско от нивото на безработица сред британците в Лондон. И това не се дължи само на факта, че британците не искат да работят, а и на факта, че просто няма достатъчно високоплатена работа за тях.

И отново попадаме в прословутия британски омагьосан кръг – нямаш работа, защото си без документи и си без документи, защото нямаш работа и не можеш да си ги позволиш. То като намериш работа като лейбър в Лондон с тези  192 лири чисти пари на седмица няма да  цъфнеш и вържеш в Лондон, но като поработваш може да отделяш по някоя лира за документи (ако искаш и можеш да си го позволиш).

Много нашенци стартират на лифлетите или автомивките в и извън Лондон, където може да работиш без документи, това е добра идeя за старт и за бързи приходи. Ако искате обаче по-добра работа – търсете контакти, понаговорвайте английски и търсете постоянно възможности за работа. Добра идея е да сте готов с CV, да сте си превел дипломите, да сте проучили от близки и познати възможностите за работа в агенции и фирми и ако имате необходимите документи да се явите на интервю. Ако просто седите и чакате някой да Ви свърши работата по намиране на работа няма много дълго да издържите в Лондон наема се плаща всяка неделя!

Как и къде да търсим работа? Въпрос стар колкото живота. Няма универсални правила, живия живот поднася изненади, така, че си търсете късмета, а когато го намерите – го грабнете.

Проверявайте редовно в британските сайтове за работа. Добра идея е да проверявате и в българските сайтове за обяви за работа. Използвайте близки и познати- техните връзки за работа са незаменими, стига да искат и да могат да ви помогнат да си намерите работа.

И по-често питайте Чичко Google какво, защо, как? Той знае всичко!

За всички въпроси относно изваждане на документи за законен престой в Лондон ме търсете на 07786 967299  от 9 до 9 всеки ден.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/07/26 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Вести Лондон | Снимка : Google
2508 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки