Начало BG Лондон Работодателите ни следят в офиса?

Работодателите ни следят в офиса?Категория BG Лондон | 2017/05/15 at 9:00 PM | 112
Коментари ->> Добави Коментар

В отдел „Човешки ресурси“ (HR Department) всеки служител има няколко досиета.

1. Employee Personnel FileОсвен информацията,  свързана с професионалното развитие на служителите, в него са описани правата и задълженията на служителите, както и качеството на изпълнение на трудовите ангажименти. Тук пише дали работникът разговаря с останалите колеги по време на работния ден, дали говори по телефона, дали злослови по адрес на околните.  Достъп до това досие работникът почти няма.

2. Medical File

Информацията е свързана със здравословното състояние на служителя, с неговото психическо и емоционално състояние.

Информацията отново е недостъпна до служителите. По принцип самият служител е казал какви проблеми има, от какви болести е боледувал или има други емоционални проблеми, които са били отразени в това досие. Ако служителите не искат вътре да има данни, които могат да ви попречат на вашето кариерно развитие, просто не ги казвайте.

Но е важно да споменете някои физически проблеми, когато трябва да изпълнявате тежка физическа работа, за да не ви ангажират с нея.

3. Payroll File

Това е единственото досие, до което всеки един служител трябва да има достъп. Информацията е свързана с основното ви трудово възнаграждение, получени бонуси, повишаване на заплатата, изпълнената норма, начислени данъци, направени одръжки и други. Освен на служителите, информацията се подава и до отдел „Счетоводен“.

От изброените досиета, изготвени в британския офис, най-важно е първото – Employee Personnel File.

Ако решите  да  напуснете настоящия си работодател, вие имате право да го поискате и да прочетете какво е записано за вас, без вие да сте подозирали за това.

Когато започнете работа на друго място, новият работодател ще поиска това досие, за да добие представа за вас – личното мнение на предишния supervisor, предишния ви мениджър, на служители от отдел „Човешки ресурси“, ако има написани обвинения, дори клюки, коментари които вие сте правили или коментари по ваш адрес.

www.dnes.co.ukЕтикети: # # # #

Категория BG Лондон | 2017/05/15 at 9:00 PM
113 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама