Работодателите ни следят в офиса?

      Публикувано на Thursday, 21 March , 2019      1551 Прегледа     
Работодателите ни следят в офиса?

  • BG Лондон

В отдел „Човешки ресурси“ (HR Department) всеки служител има няколко досиета.

1. Employee Personnel File
Освен информацията,  свързана с професионалното развитие на служителите, в него са описани правата и задълженията на служителите, както и качеството на изпълнение на трудовите ангажименти. Тук пише дали работникът разговаря с останалите колеги по време на работния ден, дали говори по телефона, дали злослови по адрес на околните.  Достъп до това досие работникът почти няма.

2. Medical File

Информацията е свързана със здравословното състояние на служителя, с неговото психическо и емоционално състояние.

Информацията отново е недостъпна до служителите. По принцип самият служител е казал какви проблеми има, от какви болести е боледувал или има други емоционални проблеми, които са били отразени в това досие. Ако служителите не искат вътре да има данни, които могат да ви попречат на вашето кариерно развитие, просто не ги казвайте.

Но е важно да споменете някои физически проблеми, когато трябва да изпълнявате тежка физическа работа, за да не ви ангажират с нея.

3. Payroll File

Това е единственото досие, до което всеки един служител трябва да има достъп. Информацията е свързана с основното ви трудово възнаграждение, получени бонуси, повишаване на заплатата, изпълнената норма, начислени данъци, направени одръжки и други. Освен на служителите, информацията се подава и до отдел „Счетоводен“.

От изброените досиета, изготвени в британския офис, най-важно е първото – Employee Personnel File.

Ако решите  да  напуснете настоящия си работодател, вие имате право да го поискате и да прочетете какво е записано за вас, без вие да сте подозирали за това.

Когато започнете работа на друго място, новият работодател ще поиска това досие, за да добие представа за вас – личното мнение на предишния supervisor, предишния ви мениджър, на служители от отдел „Човешки ресурси“, ако има написани обвинения, дори клюки, коментари които вие сте правили или коментари по ваш адрес.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/21 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1552 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки