Начало Свят „Райънеър” отмени още 18 000 полета до март, България е засегната

„Райънеър” отмени още 18 000 полета до март, България е засегнатаКатегория Свят | 2017/09/27 at 4:15 PM | 56
Коментари ->> Добави Коментар

Нови 18 000 полета ще се наложи да отмени обхванатият от организационни проблеми нискотарифен авиопревозвач „Райънеър”.

Засегнатите пътници са около 400 000, като сред тях има пътуващи от и към нашата страна.Полетите по над 30 маршрута няма да се изпълняват, като сред тях са и София – Кастелон, София – Меминген, София – Пиза, София – Стокхолм и София – Венеция. Освен тях, по ред други маршрути ще има намаляване на полетите – например, от Брюксел за София. Колко други дестинации са засегнати не се знае.

На този етап на сайта на компанията няма пълен списък с отменените полети.

Обяснението на „Райънеър” е, че ще вдига във въздуха 25 самолета по-малко, за да няма „пропадания” в графика в последния момент. Причината е недостиг на налични пилоти – според компанията заради отпуски, според наблюдатели – заради липса на кадри. Именно затова и до октомври отпадат по до 50 полета дневно на превозвача.

Засегнатите, които са били информирани по имейл, имат право на пълна компенсация или преместване на друг полет, както и ваучер в размер на до 80 евро като извинение за неудобството.

Пасажери обаче сигнализират, че има проблеми със сайта на компанията, чатът с нейни служители не работи и никой не отговаря на телефоните.

На фона на превърналите се в приключение близо половин милион почивки на клиенти, от „Райънеър” обявиха, че ревизират своите прогнози за растежа си. Отказват се и от надпреварата за фалиралата авиокомпания „Алиталия”.

http://btvnovinite.bg/

Категория Свят | 2017/09/27 at 4:15 PM
57 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама