Рапарът Din-Yo нарисува Коронавируса

      Публикувано на Monday, 20 April , 2020      790 Прегледа     
Рапарът Din-Yo нарисува Коронавируса

  • Лайф

Диньо Господинов – Din-Yo  е родом от Нова Загора и от години е посветен на изкуствата. Занимава с музика почти 10 години. Пише песни от тийнейджър, автор е на редица текстове изпълнявани в поредица музикални събития.
Заедно с джаз певицата Марина Драгомирецкая са финалисти на конкурса „Златен Арлекин“, има редица клубни участия с група „Ehoo“ и в дует с народната певица Милена Караджова.

Заедно с Марина Драгомирецкая записват в дует.

След  парчето “Всеки миг”, в което взимат участие Део, Лео, Играта и Марина, Din-Yo става част от изпълнителите включени в турнето Coca-Cola Happy Energy Tour. 

„Рисувам от съвсем невръстно хлапе. През годините, не съм преставал да изкарвам наяве всички онези образи, които съм откривал и са ме вълнували по някакъв начин. Използвал съм дърво, метал, восък, кабел, фолио и нямам любимо изразно средство. На платно рисувам от 2016 г.  По-подобие на старите майстори, които за да подсигурят здравина на строежа са вграждали в основите човешка сянка, твореца оставя своята сянка в творението си.“, споделя Господинов.

Пресичайки пешеходна пътека в центъра на София, се сблъсква челно с лек автомобил. Това го  кара да преосмисли начина на живот, който води и нещата, които го правят щастлив. От този ден рисува при всеки удобен случай . 

„Светът се радва на изобилие от хора, които твърдят, че могат да ви научат на правилен живот. В тази връзка, не искам да ставам един от тях, но истината е, че за да съчетая изброените занимания и някои, които не са споменати, аз следвам правила. Прилагам моя версия на методът „Кайзен” и график с цели, който спазвам относително стриктно“, разказва Диньо.

Дели ежедневието си  на изкуство и точни науки:

„Едната част е света на прагматиците, които стриктно и последователно крачат през своето време, другата е на хората на изкуството, на съграждащите,  на разпилените в своите мисли и мигове. Сигурно звучи шизофренично, но с годините съм се научил не само умело да ги съвместявам, но и да използвам най-доброто от тези два свята“.

На въпроса „Kак коронавирусът го е вдъхновил?“ отговаря по следния начин: 

„Коронавирусът в никакъв случай, не ме е вдъхновил, а просто се появи най-безцеремонно през смартфона, телевизора и лаптопа и нямам никаква представа кога ще благоволи да си тръгне. Мисля, че по-скоро той бе вдъхновен от мен и в резултат избра да се разкрие върху платното ми. Всяко творение е един времеви отпечатък. То носи най-скъпият ресурс на своя създател, неговото лично персонално време. Така и картината е парче от моя живот, прекаран между четири стени под угрозата от зараза. Рисуването е дълбоко интимен акт, но сега всички ние поотделно споделяме  едно и също време на изолация. Тази картина изобразява нашето време в рамките на карантината.  Да, това е лицето на коронавирус ,една симбиоза от  тревоги и страхове, но  същевременно съдържа  доза комични ситуации и смехотворни образи, които също съпътстват пандемията. Там са нашите рогати, зъбати и ухилени мисли,просто трябва да се вгледате внимателно за да ги откриете и познаете.“

За Din-Yo:

Din-Yo e артистичния псевдоним на Диньо Господинов, той е родом е от Нова Загора и от години е посветен на изкуствата. 

Победител е в конкурса за поезия на фондация „Св.Св. Кирил и Методий”.  Занимава с музика почти 10 години. Пише песни от тийнейджър, автор е на текстове изпълнявани в поредица музикални събития, организирани от БНР. През 2010 г., заедно с джаз певицата Марина Драгомирецкая са финалисти на конкурса „Златен Арлекин“ с песента “Питаш ме“.  

През следващите години за Din-Yo следват клубни участия с група „Ehoo“ и в дует с народната певица Милена Караджова. През 2013 г. започва работа с Bate Pesho (Studio Buster), с когото си партнират и до момента. Заедно с Марина Драгомирецкая записват в дует RnB парчето “Искам твоята“, а само няколко месеца по-късно е заснето и видеото към песента “Петък вечер“. 

На следващата година става факт парчето “Всеки миг”, в която взимат участие Део, Лео, Играта и Марина. Същата година Din-Yo е част от изпълнителите включени в турнето Coca-Cola Happy Energy Tour. 

В края на 2014 г. Din-Yo записва самостоятелното парче “Мисли летят” и реализира клип към него. През 2015 г. е номиниран за RnB изпълнител на годишните 359 HIP-HOP награди и от сцената на събитието, представя песента ”Own The Sky” с Marssa Carme. В началото на 2016 г. Din -Yo започва работа по самостоятелен албум. През 2018 г. са заснети клипове към песните “Най-лудата“ и “Мога“.

Съвсем наскоро бял свят видя и  парчето „Огледален свят“ – https://www.youtube.com/watch?v=j-8SJnzzeS0 , част от саундтрака на независимият, игрален филм „Танго в тунела“.


Етикети:
Категория Лайф | 2020/04/20 последна редакция в 9:00 AM
Източник : Бояна Бояджиева | Снимка :
791 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки