Начало Свят Разхлабват примката около Катар

Разхлабват примката около КатарКатегория Свят | 2017/07/20 at 8:00 AM | 77
Коментари ->> Добави Коментар

Арабските държави, които бойкотират Катар, вече настояват за изпълнението на само шест от своите условия, съобщи Би Би Си.

Властите в Катар бяха изолирани, след обвинения от Саудитска Арабия, че финансират терористични групи. Към бойкота се присъединиха още ОАЕ, Бахрейн и Египет.По-рано те обявиха списък с 14 условия, за да възобновят отношенията си с Катар.

Сега пред ООН техни представители заявиха, че са готови да склонят при изпълнението на шест условия.

Сред исканията е ангажимент на Катар към борбата с тероризма и екстремизма. Също така се иска прекратяване на всякакви провокация и подбуждащи действия.

Смята се, че изискванията са били намалени под натиска на международната общност. От Катар отхвърлиха първото предложение с 14 искания. Страната все още отрича да е подпомагала тероризма.

Все пак от там са отворени за преговори. Те могат да станат със съдействието на медиатори от региона.

Отпада искането за закриването на телевизия „Ал Джазира“. Вече не се изисква и експулсиране на хора, свързани с тероризма. В момента в Катар разглеждат изискванията. Очакват се преговори.

https://fakti.bg/Етикети: #

Категория Свят | 2017/07/20 at 8:00 AM
78 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама