Начало Любопитно Разхвърляната стая и трудното ставане разкриват тайни за интелекта

Разхвърляната стая и трудното ставане разкриват тайни за интелектаКатегория Любопитно | 2018/08/10 at 4:00 PM | 328
Коментари ->> Добави Коментар

Ако често не можете да си намерите ключовете, стаята ви е разхвърляна и въобще не знаете къде държите важни неща като паспорта,

близките ви може да са недоволни, но според психолози, това са признаци за по-висок интелект, съобщи в. “Дейли мейл”.Разхвърляната среда изглежда вдъхновява откъсването от правилата, което може да доведе до интересни прозрения”, каза психоложката Катлин Вос.

Околният хаос всъщност помага за оформяне на приоритетите. Ако ключовете се окажат затрупани под пощата, е крайно време да си проверите сметките. Ако паспортът е под купчина дрехи, значи отдавна не сте прали и трябва да го направите.

Трудното ставане сутрин не е признак само за лоша дисциплина. Когато човек натиска бутона за доспиване на будилника, се вслушва в езика на тялото. Затова според психолозите поспаланковците са по-интуитивни, креативни и умни.

Пристрастеността към сериалите обикновено не се свързва с висок интелект, но тя е признак за леност и интровертност. Всъщност, ако човек предпочита да се усамотява и отпуска, може да е по-умен от останалите.

Хората, които са пристрастени към видеоигри, често имат по-добри когнитивни умения, социална памет, разсъждават по-добре и по-лесно решават проблеми, твърди психоложката Изабела Гранич, която работи в университета на Торонто.Етикети: #

Категория Любопитно | 2018/08/10 at 4:00 PM
329 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама