Разочароващи данни за икономиките потопиха борсите

      Публикувано на Friday, 22 May , 2020      1234 Прегледа     
Разочароващи данни за икономиките потопиха борсите

  • Бизнес

Световните борси завършиха изминалия ден с понижение, след няколко поредни дни на покачване.

Индустриалният индекс на САЩ Dow Jones се раздели с 100 пункта до 2447.12. S&P 500 завърши деня при ниво от 2948.51 пункта, след като се раздели с 0.78%, докато NASDAQ изостана с близо 1 процент.
След като в сряда  акциите на Amazon достигнаха до рекордна цена, това доведе до прибиране на печалбите на редица инвеститори, което понижи стойността на компанията.

Акциите на технологичния гигант поевтиняха с 2% до $2446, което натежа върху индексите. Facebook също завърши деня на червена територия, след като цената на акциите достигнаха исторически максимум ден по-рано.

В четвъртък бяха публикувани данни за молбите за помощи при безработица в САЩ, които за последната седмица  са нараснали с 2.4 млн. Това прави общо над 38 млн. молби за периода на пандемията от COVID-19, сочи дневният бюлетин на “Елана Трейдинг”.
Европейските акции затвориха деня с понижение след разочароващите данни за индекса на активността в секторите на производство и услуги в еврозоната за месец май. Немският индекс DAX се раздели с 1.41% до 11065.93 пункта, докато водещият индекс на Великобритания FTSE 100 спря при 6015 пункта в края на търговската сесия. Инвеститорските нагласи бяха повлияни и от новината на Международната здравна организация, която каза, че дневните нови случаи на заболели от корона вирус са достигнали дневен пик за тази седмица.
Въпреки несигурността на пазарите инвеститорите предпочетоха да приберат печалбите си от позиции в злато, което доведе до поевтиняване на ценния метал. Цената му се понижи с 1.17 на сто до 1727.20 долара за трой унция, докато среброто се обезцени с 2.50%.
Цената на петрола достигна до най-високо ново от март насам, подкрепена от данните за запасите на петрол в САЩ. Възстановяване на търсенето изкачи щатския лек суров петрол до близо 34 долара за барел в края на деня, а сорта Брент се търгуваше при цени от $36.10.
Акцентите днес
 
Основен лихвен процент – Япония
В малките часове на деня японската централна банка обяви, че ще запази основния лихвен процент на досегашното ниво от -0.10%. Решението не е изненада за пазарите предвид дългосрочната тенденция банката да държи основното си кредитиране на отрицателната стойност. Предвид липсата на изненади движението с валутни двойки свързани с японската йена остана спокойно.
Инструменти на фокус
 
L Brands – Дневна
Козметичната компания направи силно завръщане на финансовите пазари, след като акциите и поскъпнаха с 18.25% за изминалия ден. Пробивът над подвижната средна е първи сигнал за обръщане на тренда. Подкрепа за формиране на възходящо движение получаваме от индикатора RSI, който повишава стойността си без големи колебания. Може да се забележи отслабване на покачването при навлизане на индикатора в зоната над 70 или при достигане до нивото на съпротива около $17.50.
EUR/USD – 4 часова
Пореден опит за поскъпване на валутната двойка, който среща съпротива при нивото 1.10. Формирането на троен връх и низходящо пресичане на индикатора Стохастик, би наклонило везните в полза на долара. Очакваме при неуспех за задържане на цената над 1.10 да последва ново низходящо движение с цел тестване на тренд линията.
OilUK – 4 часова
Цената на петрола сорт Брент възстанови част от загубите в следствие на повишеното търсене. Отхлабване на ограниченията поркай пандемията от COVID-19 доведе до по-висока икономическа активност, което е положително за нефта. Въпреки силното поскъпване през последните дни се формира тренд обръщащ модел дивергенция, което може да доведе до корекция. Очакваме низходящото движение да остане ограничено над 50 периодната SMA.
NASDAQ – Дневна
Възходящото движение на технологичния индекс е образувано от последователни вълни последвани от лека корекция. Очакванията ни е модела да се запази, което дава възможност за влизане в дълга позиция след образуване на корекционна вълна. Ключов момент е запазване на индекса над нивото 8500, което запазва валиден възходящия тренд.

Етикети:
Категория Бизнес, Свят | 2020/05/22 последна редакция в 2:44 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
1235 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки