Разработиха плат, реагиращ на човешката топлина

      Публикувано на Wednesday, 29 April , 2020      1112 Прегледа     
Разработиха плат, реагиращ на човешката топлина

  • Любопитно

Учени от университета в Мериленд разработиха плат, който реагира на топлината на човешкото тяло – той охлажда или изолира от студа съобразно нашата температура, пише в. “Мейл он сънди”.
Новият продукт е изработен от вълнен плат, но към него e прибавен супер тънък слой от проводим метал под формата на нановлакна.

Материалът може да се пере и е само с 5 долара по-скъп от съществуващите в продажба спортни платове.

Екипът на проф. Мин Оуян изтъква, че дреха с новата материя ще позволи на офис служителите да не регулират климатиците в службата и да не свалят дрехите си, когато им стане топло.

Тези настройки автоматично ще се поемат от новия плат, който ще променя проводимостта си на топлина според телесната температура на потребителя.

плат текстил
Thinkstock/Getty Images

В плата е вложен специален наноматериал.

При повишаване на телесната температура, нишките на плата се свиват, създават електрически заряд, който отстранява топлината от тялото.

Когато на човек му стане студено, материята от плата се разширява, като металът вкарва топлина отвън.


Етикети:
Категория Любопитно | 2020/04/29 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
1113 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки