Разследване свали шеф на евроагенция

      Публикувано на Friday, 8 June , 2018      19 Прегледа      Коментари Добави коментар
Разследване свали шеф на евроагенция

  • Свят

Изпълнителният директор на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището Жозе Карейра подаде оставка заради обвинения в измами, нарушения при процедурите за възлагане на обществени поръчки и тормоз над подчинените му чрез оказване на “психологически натиск“, съобщи електронното издание “Политико”.

Европейската агенция за борба с измамите (ОЛАФ) започна проверка срещу португалеца в края на м.г.

В официалното съобщение на базираната в Малта евроагенция за убежището се казва, че “решението да бъде освободен изпълнителният директор Жозе Карейра беше взето от управителния съвет на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището, което е управителното тяло на ведомството”,

на базата на подадената от него оставка на 6 юни”.

В него се подчертава, че освобождаването му влиза в сила веднага и постът му временно ще бъде зает от Джамил Аду, който в момента отговаря за Отдела за подкрепа на хората, търсещи убежище.

Жозе Карейра, който застана начело на агенцията през 2016 г., отхвърля всички обвинения.


Категория Свят | 2018/06/08 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Сега | Снимка : Google
20 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки