Начало BG Лондон Речният транспорт в Лондон

Речният транспорт в Лондон



Категория BG Лондон | 2017/07/20 at 6:00 AM | 48
Коментари ->> Добави Коментар

Ако се намирате в Лондон и трябва да стигнете някъде бързо, защо не се качите на транспортно корабче?

Публичният речен транспорт в Лондон отново се поддържа от TfL (Transport for London) и осигурява на хората надеждни и бързи услуги от сутрин до вечер.

Освен, че е бързо, пътуването по вода из Лондон е и много удобно за хората, защото за всеки качен пътник има подсигурено място за седене.

На някои корабчета дори се предлагат освежителни напитки и безплатен интернет, което значи, че докато пътувате може да се облегнете спокойно и да си пиете кафе докато си проверявате електронната поща.



На този адрес можете да намерите разписанията на всички корабчета и какви екстри предлага всяко от тях.

Билетите за корабчето се купуват от гишето за билети на кея, но ако е затворено, можете да си закупите билет и когато се качите на борда.

Ако притежавате Travelcard, в повечето случаи ще можете да се възползвате от намаление в размер на 1/3 от цената на билета. В случай, че възнамерявате да пътувате често по вода, сезонният билет също може да ви спести доста.

Картата „Oyster” също може да ви донесе намаление в повечето случаи, което е в размер на 10% за едно пътуване.

Децата на възраст под 5 години могат да пътуват без билет, но деца над 5 годишна възраст, ученици, студенти, пенсионери и възрастни трябва да си плащат, ако искат да пътуват по вода.

Разбира се, от TfL не предлагат само публичен речен транспорт. Туристите и дори местните могат да се насладят и на страхотните круизи, които се организират по поречието на Темза. Това е невероятна преживяване, което ви дава възможността да разгледате множество красиви забележителности и да научите нови и интересни неща.

Ще имате възможността да избирате между тематични круизи, романтични вечери или обиколка на много забележителност с гид и това са само няколко от множеството предложения. Ако имате свободно време и искате да го прекарате добре, обиколката на Лондон по Темза може да предложи на всеки по нещо незабравимо.

Билети за круизите се купуват директно от гишето на кея, но в някои случаи може да ви се наложи да си ги закупите след като се качите на борда.



Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама