Речният транспорт в Лондон

      Публикувано на Monday, 29 October , 2018      1500 Прегледа     
Речният транспорт в Лондон

  • BG Лондон

Ако се намирате в Лондон и трябва да стигнете някъде бързо, защо не се качите на транспортно корабче?
Публичният речен транспорт в Лондон отново се поддържа от TfL (Transport for London) и осигурява на хората надеждни и бързи услуги от сутрин до вечер.

Освен, че е бързо, пътуването по вода из Лондон е и много удобно за хората, защото за всеки качен пътник има подсигурено място за седене. На някои корабчета дори се предлагат освежителни напитки и безплатен интернет, което значи, че докато пътувате може да се облегнете спокойно и да си пиете кафе докато си проверявате електронната поща.

На този адрес можете да намерите разписанията на всички корабчета и какви екстри предлага всяко от тях.

Билетите за корабчето се купуват от гишето за билети на кея, но ако е затворено, можете да си закупите билет и когато се качите на борда.

Ако притежавате Travelcard, в повечето случаи ще можете да се възползвате от намаление в размер на 1/3 от цената на билета. В случай, че възнамерявате да пътувате често по вода, сезонният билет също може да ви спести доста.

Картата „Oyster” също може да ви донесе намаление в повечето случаи, което е в размер на 10% за едно пътуване.

Децата на възраст под 5 години могат да пътуват без билет, но деца над 5 годишна възраст, ученици, студенти, пенсионери и възрастни трябва да си плащат, ако искат да пътуват по вода.

Разбира се, от TfL не предлагат само публичен речен транспорт. Туристите и дори местните могат да се насладят и на страхотните круизи, които се организират по поречието на Темза. Това е невероятна преживяване, което ви дава възможността да разгледате множество красиви забележителности и да научите нови и интересни неща.

Ще имате възможността да избирате между тематични круизи, романтични вечери или обиколка на много забележителност с гид и това са само няколко от множеството предложения. Ако имате свободно време и искате да го прекарате добре, обиколката на Лондон по Темза може да предложи на всеки по нещо незабравимо.

Билети за круизите се купуват директно от гишето на кея, но в някои случаи може да ви се наложи да си ги закупите след като се качите на борда.

www.alexdevelopment.co.uk

 Категория BG Лондон | 2018/10/29 последна редакция в 2:30 PM
Източник : | Снимка :
1501 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки