Редица държави в Европа облекчават някои от ограничителните мерки

      Публикувано на Monday, 20 April , 2020      976 Прегледа     
Редица държави в Европа облекчават някои от ограничителните мерки

  • Коронавирус

От днес в редица държави в Европа влиза в сила облекчаване на някои от ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.

След като миналата седмица германските власти обявиха, че епидемията в страната е овладяна, от днес малките магазини имат право отново да отворят врати.
Става въпрос за търговски площи до 800 кв. метра. Училищата обаче остават затворени до 4 май, остава и забраната за събиране на повече от двама души на обществени места.

От днес започва поетапно облекчаване на мерките и в Норвегия – първо отварят детските градини и се премахва забраната на гражданите да отидат до вилите си. На 27 април в страната отварят и гимназиите и университетите, както и салоните за красота. С облекчаването на рестрикциите се въвежда и мобилно приложение, което не е задължително, но властите призовават хората да го ползват, за да могат да следят ситуацията.

Чехия обяви 5-етапен план за отмяна на рестрикциите, който започва да се изпълнява от днес до 8 юни. Първо ще бъде разрешено да отворят отново откритите пазари. От вторник миналата седмица на чехите е позволено да пътуват до чужбина по работа или за да посетят роднини, при условие, че при връщане преминат 14-дневна карантина.

От тази седмица врати отварят и най-малките магазини в Словения. От 4 май, магазините с площ до 400 кв.м. също ще заработят, както и фризьорските салони и козметичните центрове.

Остава забраната за пътуване между общините, но на хората ще бъде позволено да пътуват до вилите си.

Съсипаните от коронавируса европейски икономики очакват с нетърпение видеоконференцията на европейските лидери на 23 април, когато трябва да бъдат поставени основите на плана за възстановяване на блока.


Етикети:
Категория Коронавирус, Свят | 2020/04/20 последна редакция в 3:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
977 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки