Начало Любопитно Рибите притежават идентичност

Рибите притежават идентичностКатегория Любопитно | 2018/03/12 at 4:00 AM | 152
Коментари ->> Добави Коментар

Рибите притежават сложна идентичност и съобразно характера си реагират спрямо опасността, като някои са по-смели от останалите,

сочат резултатите от британско изследване, цитирани от Франс прес.
Учени от университета на Ексетър в Англия изследвали рибки гупи от Южна Америка, които живеят в аквариум. Било установено, че всяка рибка реагира по един и същ начин към стреса дори когато е поставена в различни условия.

“Когато са в непозната за тях среда, рибките гупи следват различни стратегии, за да се справят със стресиращата ситуация – някои се опитват да се скрият, други – да избягат, а трети – внимателно изследват мястото”, поясни от Том Хауслей от екипа.Бяха извършени няколко експеримента, при които рибките гупи винаги се придържаха към едно и също поведение, отбелязаха учените.

При следващия етап от изследванията ще бъде направен опит да се определят генетичният дял и свързаният с околната среда дял, които диктуват въпросното различно поведение.

Целта е да се разбере дали свързаните с поведението стратегии остават непроменени, докато видът еволюира.

Резултатите от изследването са публикувани във Functional Ecology.Етикети: #

Категория Любопитно | 2018/03/12 at 4:00 AM
153 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама