Рибите притежават идентичност

      Публикувано на Saturday, 19 January , 2019      344 Прегледа     
Рибите притежават идентичност

  • Любопитно

Рибите притежават сложна идентичност и съобразно характера си реагират спрямо опасността, като някои са по-смели от останалите,

сочат резултатите от британско изследване, цитирани от Франс прес.
Учени от университета на Ексетър в Англия изследвали рибки гупи от Южна Америка, които живеят в аквариум. Било установено, че всяка рибка реагира по един и същ начин към стреса дори когато е поставена в различни условия.

“Когато са в непозната за тях среда, рибките гупи следват различни стратегии, за да се справят със стресиращата ситуация – някои се опитват да се скрият, други – да избягат, а трети – внимателно изследват мястото”, поясни от Том Хауслей от екипа.



Бяха извършени няколко експеримента, при които рибките гупи винаги се придържаха към едно и също поведение, отбелязаха учените.

При следващия етап от изследванията ще бъде направен опит да се определят генетичният дял и свързаният с околната среда дял, които диктуват въпросното различно поведение.

Целта е да се разбере дали свързаните с поведението стратегии остават непроменени, докато видът еволюира.

Резултатите от изследването са публикувани във Functional Ecology.

Етикети:
Категория Любопитно | 2019/01/19 последна редакция в 7:30 AM
Източник : БТА | Снимка : Google
345 Прегледа
Коментари Добави Коментар



Подобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки