Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени

      Публикувано на Sunday, 5 April , 2020      973 Прегледа     
Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени

  • България

Ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под блокада от утре. Ще се допуска излизане на хора, само ако имат необходимост от медицинска помощ.

В района има вече четири положителни проби на Covid-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза, каза кметът на Пещера Йордан Младенов.
Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре – 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала.

Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия, обясни той.

По думите му това, което се наблюдава, е, че това са контакти, които са привнесени от чужда държава.

“Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора”, каза още Младенов.


Етикети:
Категория България, Здраве, Коронавирус | 2020/04/05 последна редакция в 10:00 AM
Източник : Днес | Снимка : Google
974 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки