Ръст на британския паунд заради масовата ваксинация в Кралството

      Публикувано на Thursday, 4 February , 2021      753 Прегледа     
Ръст на британския паунд заради масовата ваксинация в Кралството


Паундът печели сърцата и умовете на фонд мениджърите и анализаторите, след като стана ясно, че Великобритания увеличава усилията си за масови ваксинации, подобрявайки шансовете си за икономическо възстановяване, пише Bloomberg.
Анализатори очакват валутата да приключи годината с ръст от 2% до 1,40 долара,

което е повишение от прогнозите им само от преди няколко седмици за ниво на британската лира от 1,36 долара в края на 2021 г., сочи проучване на Bloomberg.

Jupiter Asset Management и Arbuthnot Latham са сред инвеститорите, които залагат на допълнителни ръстове, след като паундът записа най-силната си месечна серия 2012 г. насам.

Увереността нараства на фона на данните, че ваксинационната кампания на Великобритания изпреварва тези на САЩ и Европа, като около девет милиона души са имунизирани до момента.

Това доведе до отказ от залозите на пазарите, че Английската централна банка ще премине към отрицателни лихви до следващата година, въпреки че се очаква централните банкери да публикуват отговора си след консултации по темата в четвъртък.

“Биковете мерят мускули”, заяви Джейн Фули от Rabobank в Лондон.

“Относително бързият темп на ваксиниране и силният дял на спестяванията във Великобритания продължават да поддържат надеждите за силно възстановяване на британския брутен вътрешен продукт”, отбелязва експертът.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/02/04 последна редакция в 2:57 PM
Източник : BG on Air | Снимка : Google
754 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки