Ръстът в Европа ще се усили при решение на Брекзит

      Публикувано на Saturday, 15 December , 2018      189 Прегледа     
Ръстът в Европа ще се усили при решение на Брекзит

  • Лондон

Пол Ричърдс, президент на Medley Global Advisors, коментира факторите, които имат отрицателно отражение върху европейската икономика.

Икономистът не смята, че забавянето в икономическия ръст на еврозоната ще промени плановете на ЕЦБ.Смятам, че Европа действително усеща отраженията от търговската война между САЩ и Китай.

В допълнение сериозно отражение оказва случващото се с Брекзит, посочи той.

По думите му въпросът просто трябва да достигне пик, за да намери своето разрешение.

Според Ричърдс отстъплението на Макрон пред “жълтите жилетки” не подпомага особено обстановката, тъй като това потенциално дава кураж на италианското правителство да продължава с исканията си за  2% бюджетен дефицит.

Подобни спадове на икономическия ръст са нещо естествено. Предизвикани са от факта, че няма една единна Европа, но те (бел.ред. държавите-членки) се справят доста добре в усилията си да останат заедно. 

В крайна сметка според анализатора икономическото забавяне в Европа е временно, но е необходимо да се случат две неща, за да има ръст – въпросът с Брекзит и въпросът с търговската война между САЩ и Китай да бъдат решени.

“Ако тези две неща бъдат разрешени може да сте сигурни в силен ръст на Европа догодина”, коментира Ричърдс.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/12/15 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
190 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки