Начало България Румен Радев: Шипка е капитал от историческо достойнство, който не бива да подменяме

Румен Радев: Шипка е капитал от историческо достойнство, който не бива да подменямеКатегория България | 2018/03/03 at 1:52 PM | 51
Коментари ->> Добави Коментар

Шипка е капитал от историческо достойнство, който хиляди доблестни мъже ни завещаха, и който ние не бива да подменяме.Това каза президентът Румен Радев на връх Свети Никола /Шипка/ по време на тържествата по повод 140-годишнината от освобождението на България от турско робство.

Събрали сме се днес на този див, чутовен връх, да се преклоним пред героите на българската свобода и да почетем нашето общо минало, заяви президентът и допълни, че под снега в пръстта на Св. Никола, Околчица, Орлово гнездо и в околните редути, лежат много кости. По думите му след 140 години трудно някой ще каже кои от тези кости са български и кои руски. Според него именно с тези кости е съградено скелето българската свобода, както и на руската и българска бойна слава.

Президентът Радев благодари на българския патриарх Неофит и на руския патриарх Кирил за съслужението, мъдрите думи, признателността и благодарността, както и за християнския дух, който осмисля свободата и възвисява човека.

“Християнският дух, в който саможертвата е път към свободата, тъй както хекатомбата на Шипка отвори вратите на нашето национално освобождение”, допълни Румен Радев.Етикети: # #
Категория България | 2018/03/03 at 1:52 PM
52 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама