Начало Лондон Русия отрича да отказва да работи с Великобритания по случая “Скрипал”

Русия отрича да отказва да работи с Великобритания по случая “Скрипал”Категория Лондон | 2018/09/09 at 8:00 AM | 25
Коментари ->> Добави Коментар

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Обединеното кралство никога не се е свързвало с Москва относно отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и настоя,че твърденията на Лондон, че Русия е отказала да сътрудничи по случая, представляват “пълна дезинформация“, съобщават руските медии.

“Ние дори не получихме официални отговори на много от исканията, които изпратихме. Така че, когато премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей казва, че от Русия е било поискано да отговори на някои въпроси, да докладва и т. н., и че Русия се държи по неконструктивен начин, лъгала е и т. н., това не само е невярно, това е пълна дезинформация”, коментира Захарова.

По-рано тази седмица британският премиер Тереза Мей обяви, че на двама служители на руското военно разузнаване (ГРУ) са им били повдигнати обвинения, след като разследващите служби са открили “достатъчно доказателства”, че те са преките извършители на нападението срещу Скрипал и добави, че е “съвършено ясно”, че руската държава е отговорна за инцидента.

Тереза Мей също така твърди, че отговорът на Русия на обвиненията на Великобритания се състои в “потулване и лъжи”.

Кремъл за пореден път категорично отрече каквото и да е участие в отравянето, но отбеляза, че Русия ще обмисли предприемането на мерки срещу заподозрените, ако Лондон поиска такива действия.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/09/09 at 8:00 AM
26 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама