Начало Спорт Русия вън от Олимпийските игри

Русия вън от Олимпийските игри

Русия вън от Олимпийските игри


Категория Спорт | 2017/12/06 at 9:00 AM | 81
Коментари ->> Добави Коментар

Русия е изхвърлена предстоящите зимни Олимпийски игри в Пьончан. Това стана ясно след заседание за Изпълнителния комитет на МОК в Лозана.

Ще участват само руски състезатели, които не са уличавани в употреба на забранени стимуланти. Те ще се явят под неутрален флаг, а шампионите няма да чуят химна на родината си.От олимпийското движение завинаги са отстранени спортният министър на Русия Виталий Мутко и президентът на местния олимпийски комитет Александър Жуков.

Русия ще трябва да плати и глоба в размер на 15 милиона долара. Причината – системно нарушаване на антидопинговите правила.

“Това трябва да сложи край на този неприятен епизод и да служи като катализатор за по-ефективна антидопингова система”, заяви президентът на МОК Томас Бах.

Игрите в Пьончан стартират на 9-и февруари.

МОК си запази правото да вдигне частично или изцяло наказанието срещу ОКР преди церемонията по закриване на олимпийските игри в Пьончан, ако санкциите бъдат приети и изпълнени без условия от страна на представителите на местния комитет, федерациите и спортистите.

https://news.bg/Етикети: # # #

Категория Спорт | 2017/12/06 at 9:00 AM
82 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама